Otwarcie nowego lokalu gastronomicznego wiąże się z koniecznością dużych nakładów kosztów, ale specyfika tej branży na nieszczęście tego wymaga, zatem powinniśmy się liczyć z obowiązkiem posiadania należycie wysokiego budżetu. Piece konwekcyjno parowe są bez wątpienia jednymi z najdroższych urządzeń w każdej restauracji. Piec taki może kosztować nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych, niemniej jednak jest równocześnie potrzebny, aby prowadzić działalność, zatem zrozumiałe jest, że zaopatrzenie się w niego jest po prostu niezbędne.
Piece takie występują w wielu różnych wersjach, począwszy od niedużych, po bardzo zaawansowane. Wyróżniamy zarówno niezbyt duże piece przeznaczone do niewielkich lokali, jak i spore piece z przeznaczeniem do ogromnych restauracji. Piec konwekcyjno parowy Hendi to oczywiście jeden z najchętniej wybieranych pieców. Piec ten cechuje się głównie bardzo wysoką skutecznością, w dodatku jest w stanie pomieścić równocześnie na prawdę dużo towarów spożywczych. Taki piec jest także intuicyjny w obsłudze, zatem można się tego dosyć szybko nauczyć. Konserwacja pieca nie jest trudna i nie zajmuje bardzo dużo czasu, zatem siłą rzeczy nie powinno być to dla nas problematyczne. Jeżeli już piec jest wykorzystywany w sposób słuszny, to będzie się można nim cieszyć przez w rzeczywistości długi czas. Zakup nowego pieca daje możliwość korzystać z długiej gwarancji producenta, więc jednocześnie w razie jakichkolwiek usterek można bez najmniejszego problemu oddać go na gwarancję i korzystać z sposobności darmowej naprawy na miejscu.
Zobacz więcej: piece konwekcyjno parowe retigo.