
W wielu restauracjach chłodzone są w nich również napoje i niektóre alkohole. W każdym pomieszczeniu chłodni musi znajdować się agregat do komory chłodniczej polo, który daje możliwość zachować odpowiednią niską temperaturę. Komorę chłodniczą można wydzielić w konkretnym pomieszczeniu albo postawić w środku bardzo dobry kontener. Cała trudność polega na tym, aby w środku zamontować urządzenie chłodzące. Warto wybrać agregat sufitowy do komory chłodniczej, który nie zajmuje miejsca. O ile komora chłodnicza jest niewielka, to jedyne rozwiązanie, które pozwoli ją należycie schłodzić bez utraty przestrzeni. Agregat na prawdę bardzo często ma wbudowane oświetlenie, które ułatwia szybkie znalezienie potraw we wnętrzu chłodni. Agregaty chłodnicze pozwalają schłodzić wnętrze komory i utrzymać w niej niską, ale ciągle dodatnią temperaturę. Natomiast jeżeli ktoś potrzebuje zmrozić żywność, musi zakupić inny agregat - agregat do komory mroźniczej polo. Taki na pewno przyda się w przedsiębiorstwach, które zajmują się przetwarzaniem żywności, np. przygotowywaniem mieszanek warzyw lub produktów garmażeryjnych. Agregat mroźniczy zwykle obniża temperaturę do - 22 stopni.
Zobacz: agregat sufitowy do komory mroźniczej.